Sukaldaritzarekin lotutako argazkigintzaren fan bilakatu naiz. Sukaldean sartuta egotea betiko gauza da baina argazkigintza berria da niretzat. Zortea izan dut, senarrari betidanik gustatu izan zaiolako, bada, aditua daukat etxean. Gogoratzen dut gurasoen etxean gela iluna zuela eta bertan errebelatzen zituela argazkiak. Eskura ditut, beraz, kamera, objektibo, tripode, eta bestelakoak baina mota honetako argazkigintzan- food styling deritzonean- argazkietan azaltzen diren elementuak ere berebiziko garrantzia dute, platerak, edalontzi, koilara, ehun, paper..., beraz, oporretan aprobetxatzen dut gauzak erosteko; Portugalera goazela ba zeramika fabrika batera joan, Frantzian lapiko merkerik dagoen begiratu, askotan sartzen naiz dendetan koilara bakar bat erostera. Hemen faltan botatzen ditut Ingalaterrako bigarren eskuko denda eta enkanteak, gainera, han garrantzia handia ematen diotenez "china" edo portzelanari benetako altxorrak aurkitu daitezke.
Gaurko errezeta Browniaren lagun zurbila da, Blondiea. Desberdintasun nagusia da Brownieari kakao-hautsa botatzen zaiola, Blondieari, berriz, ez. Potentea da, baina zatitxo bat probatuta bizitza politagoa ikusiko duzu.
Neurtzeko koilara eta katiluak erabili ditut, gaur egun oso erraz aurkitzen dira.
Errezeta: Blondiea
Osagaiak
2 arrautza
½ katilu gurin (urtuta egon behar du)
1 eta ½ katilu irin
1 eta ½ katilu azukre beltz
1 koilarakadatxo banilla esentzia
½ koilarakadatxo legami (royal motakoa)
Gatz apur bat
½ katilu txokolatezko pipita
½ katilu kakahuete
Prestaketa
1. OSAGAIAK NEURTU
Labea piztu 180 graduan. Osagaiak neurtzeko
modu asko daude, oraingoan taza eta koilarekin neurtu dugu. Gaur egun erraz
aurkitzen dira eta zenbakiak ez dakizkiten haur txikiekin sukaldean aritzeko aproposak
izan daitezke. Errezeta amerikarretan erabiltzen dute neurtzeko modu hau.
2. NAHASTU
Katilu handi batean irabiatu arrautzak, azukrea,
banilla esentzia eta urtutako gurina. Gehitu irina, legamia eta gatza eta
kontuz nahastu espatula batekin.
3. GEHITU AZKEN OSAGAIAK
Gehitu kakahuete eta txokolate pipitak eta
nahastu buelta gehiegi eman gabe.
4. LABEKATU
Molde lauki batera bota nahasketa eta
egosi 18-20 minutuz. Utzi hozten
erretilu batean.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina